Nieuws van 29 mei 2021

Einde harde lockdown, grote evenementen mogelijk

Danny howe z Zxs1 uup OQ unsplash

Het einde van de lockdown is een feit, aldus demissionair premier Rutte. Dat betekent volgens demissionair minister De Jonge dat evenementen vanaf 30 juni weer mogelijk zijn.

Volgens Rutte komen alle prognoses op dit moment uit. Daarom wordt er eerder dan verwacht versoepeld. Vanaf 30 juni zijn er daardoor weer evenementen mogelijk waarbij de 1,5 meter afstand kan worden losgelaten. Al eerder, op 5 juni, wordt er ook al versoepeld en mogen bijvoorbeeld musea en bioscopen weer open.

Met toegangstesten zijn grote evenementen weer mogelijk vanaf eind juni, zo geeft demissionair minister De Jonge aan. Mensen die volledig gevaccineerd zijn hoeven zich niet te laten testen. Wel houdt De Jonge een slag om de arm: als de cijfers zich niet goed ontwikkelen, gaan de versoepelingen mogelijk niet door.

Voor Rock am Esch zijn de uitspraken van Hugo de Jonge zeer goed nieuws. Het festival kondigde eerder The Fortunate Sons en Dr. Blade & The Spincoaters al aan. Deze week kwamen daar The Waterfront en Bram Leferink nog bij.