Nieuws van 19 mei 2021

Eerste bands Rock am Esch bekend

Tim toomey OK3 He0qsw0s unsplash

Op zaterdag 28 augustus is de aftrap van de eerste editie van Rock am Esch. Het muziekfestival vindt plaats aan de Haarweg/ Hekkertsweg in Tubbergen, nabij Studio Sport. Verschillende lokale (cover)bands brengen de grootste hits en beste albumtracks ten gehore en de eerste bandnamen zijn door de organisatie bekendgemaakt.

De eerste bandnamen die Rock am Esch gaan trotseren zijn Dr. Blade & The Spincoaters en The Fortunate Sons!

Dr. Blade & The Spincoaters uit Geesteren hebben een uitermate verrassend repertoire tot hun beschikking, met invloeden vanuit pop, blues, rock en reggae. Hiermee wordt elk optreden van de band een opvallende mix van nummers die garant staat voor een daverend optreden. Zelfs de meest verstokte fans die enkel zweren bij het origineel geven na het zien van een show van deze muzikanten toe dat Dr. Blade & The Spincoaters een livesensatie is die het origineel meer dan eer aan doet.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun “Tribute to C.C.R.” de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R.-frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot “de Nederlandse John Fogerty” gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge wordt het geheel een dampend feest.