Nieuws van 31 maart 2022

Rock am Esch pakt gitaar weer op

Markus spiske 81 H0 Ftewf Lc unsplash

Rock am Esch gaat dit jaar wél door! In 2020 en 2021 kon het festival helaas geen doorgang vinden vanwege corona. Voor dit jaar waagt de organisatie een nieuwe poging. Het festival staat gepland voor zaterdag 27 augustus.

De organisatie laat weten dat ze alles op alles gaan zetten om zaterdag 27 augustus 2022 een mooi festival te kunnen neerzetten. ‘Je ziet dat er weer veel mogelijk is op het gebied van evenementen, dus we zijn vol vertrouwen dat het festival dit jaar door mag gaan’, vertelt Bas de Jong namens de organisatie.

De kaartverkoop voor de editie van 27 augustus wordt per 1 april hervat. Alle kaarten die eerder zijn gekocht voor Rock am Esch 2021 zijn automatisch geldig voor dit jaar.

Line-up
Tevens heeft de organisatie het programma al rond. ‘De line-up van 2021 verhuist bijna in zijn geheel mee naar dit jaar. Slechts één band is verhinderd’.

Tijdens het rockfestival kan Dr. Blade & The Spincoaters er niet bij zijn. Hun plaats wordt ingenomen door Guns of the East. Deze Twentse band beschikt over het meest uitgebreide Guns N’ Roses tribute repertoire van Nederland en beschikt over een unieke act.

Tevens is Douwe Draaijer toegevoegd aan de line-up. Deze singer-songwriter uit Tubbergen stond al gepland voor 2021, maar was nog niet publiekelijk aangekondigd.