Nieuws van 3 augustus 2021

Rock am Esch wordt verplaatst naar 2022

Simon weisser ph S37wg8c Qg unsplash

Wat een domper. Ondanks alle zonnige vooruitzichten hebben we helaas moeten besluiten dat er geen Rock am Esch kan plaatsvinden op 28 augustus 2021. De voorwaarden die het kabinet stelt maken de organisatie van ons festival jammer genoeg niet mogelijk.

Eén van de voorwaarden is een maximum van 750 bezoekers. Dit maakt het voor ons lastig om break-even te draaien. Aangezien Rock am Esch geen aanspraak kan maken op het garantiefonds van de overheid laten de financiële risico’s het niet toe om het festival te organiseren zoals wij dat voor ogen hebben. Bovendien zijn er al meer dan 1100 kaarten verkocht. Dit betekent dat we meer dan 300 mensen teleur zouden moeten stellen.

Voor ons is er daarom helaas geen andere keuze dan er nu zelf de stekker uit te trekken. Een harde klap, want de voorbereidingen waren in volle gang en wij waren klaar om Rock am Esch voor de eerste keer aan jullie voor te stellen.

Maar nu denken we vooral aan jullie. Dit had jullie festivalweekend moeten worden. Het is echt flink balen, en wij balen met jullie mee.

Maar, na regen komt zonneschijn! Volgend jaar gaan we samen proosten, de moshpit in en Rock am Esch ontdekken als nooit tevoren. Want oeff, we hebben wat in te halen met elkaar.

Achter de schermen zijn we druk bezig om deze klap te verwerken. We zouden het enorm waarderen als we jullie weer zien in 2022. Tickets blijven gewoon geldig, kaartkopers ontvangen binnenkort een e-mail met meer informatie.