podium Robuust

Marco Hovius

IMG 5831 1

Marco Hovius, vooral bekend als de charismatische frontman van de Nederlandse rockband 16Down, komt naar Rock am Esch!

Het repertoire van Marco is breed en bestaat uit vele bekende nummers die hij met een herkenbaar eigen geluid ten gehore brengt. Hij staat dan ook garant voor een avond vol meeslepende muziek en onvergetelijke melodieën. Maak je klaar voor een avond gevuld met de beste hits!

Marco Hovius, geboren en getogen in Nederland, ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek. Met zijn vaardigheid op de gitaar en zijn talent voor het schrijven van songs, besloot hij al snel zijn eigen band op te richten. In de vroege jaren van de band vond Marco gelijkgestemde muzikanten die de visie deelden om krachtige en dynamische rockmuziek te creëren.

16Down
16Down is een Nederlandse rockband opgericht door Marco Hovius, een getalenteerde muzikant en songwriter. De band heeft een indrukwekkend repertoire opgebouwd dat bekend staat om zijn energieke optredens en pakkende nummers.

In de komende liveshows speelt hij zijn nieuwe songs “My radiant endless”, “Keep the lights on”, “Who are you” en “Feel again”.

De muziek van 16Down wordt gekenmerkt door krachtige gitaarriffs, pakkende melodieën en teksten die persoonlijke ervaringen en emoties weergeven. De band slaagde erin een loyale fanbase op te bouwen dankzij hun oprechte en energieke benadering van rockmuziek.

Met albums zoals "Headrush", “Life in a Fishbowl” en “F.L.O.” heeft 16Down een reputatie opgebouwd als een van de betere rockacts van Nederland. Hun nummers zijn te horen geweest op radiostations en tv en ze hebben opgetreden op vrijwel alle podia en festivals in Nederland (en daarbuiten).

Marco Hovius heeft ook altijd gewerkt aan het promoten van opkomend talent en het ondersteunen van de lokale muziekscene. Zijn toewijding aan zijn vak en zijn passie voor muziek blijven de drijvende kracht achter 16Down en inspireren fans over de hele wereld.

De band heeft meerdere radiohits en chart noteringen. De bekendste is “Subtle Movements”, vaak genoemd in de top100 aller tijden. De band is in 1997 ontstaan en heeft gespeeld in nagenoeg alle poppodia in Nederland. Hij speelde met K’s Choice en begeleidde Tony Joe White tijdens een 2 metersessie op gitaar in Paradiso. Groot publiek bereikte de band via dagelijkse aandacht op radio en televisie via 3FM, MTV, TMF, The Box en landelijke talkshows. De band ging samen met Anouk op tour naar 17 uitverkochte podia in Nederland en België. De song “The day that I met you" werd dagelijks gedraaid op Radio538. De in 1997 opgenomen demo, nog onder de naam Afterdust, werd landelijk geprezen (demo van de maand Oor) en veel verkocht tijdens de live shows.

Samen met RudeBoy van The Urban Dance Squad verzorgden ze een dynamisch live optreden in de Rotterdamse Ahoy bij de TMF Pepsi Awards, live op televisie bij TMF. Omgekeerd speelde Marco ook een tour met de band van Rudeboy.

16Down heeft op alle grote podia en festivals in Nederland gestaan, zoals Lowlands, De Zwarte Cross, Paradiso, Parkpop, Bospop, Noorderslag, Amsterdam Uitmarkt en de grote bevrijdingsfestivals.

Het derde album F.L.O. werd opgenomen in de legendarische “Prairie Sun Studio’s” in San Francisco (VS). De plek waar o.a. Tom Waits, Iggy Pop en Nine Inch Nails opnamen. De F.L.O. tour was een groot succes in de grote zalen en festivals in Nederland.

In samenwerking met RudeBoy en Don Diablo bracht Hovius nummers uit. In 2011 richtte Hovius een eigen recording studio op in Salland. Hier componeert hij dagelijks nieuw werk, produceert hij en neemt hij werk op voor andere bands en muzikanten (Tim Akkerman, TrickleBolt, Black Top, enz).