podium Robuust

The Big Ashtray

Bandfoto

Met een setlist die varieert van Red Hot Chili Peppers tot Status Quo, van Jet tot Dire Straits, en van ZZ Top tot Blondie, belooft The Big Ashtray een onvergetelijke ervaring.

De vijf jonge muzikanten, afkomstig uit Geesteren en Langeveen, nemen je graag mee op een reis door hun veelzijdigheid en eigenzinnigheid. Het avontuur begon in de slaapkamer van Bart Plegt, de bassist, en David Pouwels, de leadgitarist. Na een toevallige ontmoeting met Stefan Steggink, die gitaar speelt en zingt, in een café, begon de band vorm te krijgen. De formatie werd compleet toen Stefan de band in contact bracht met Nick, de drummer.

Echter, The Big Ashtray was nog niet volledig. Bart, die ook gitaarlessen gaf, ontdekte dat Sterre Oude Wesselink, de schoonzus van een leerling, verrassend goed kon zingen. Na zes weken van overtuiging (ofwel zeuren), besloot Sterre om zich als zangeres bij de band aan te sluiten.

De band kon pas echt beginnen toen Bart, oorspronkelijk een gitarist, uit noodzaak een basgitaar kocht. "Het was óf bas spelen óf geen band hebben," verklaart hij.

Na optredens op evenementen zoals Kingpop en Mill Hill Rock Night, is The Big Ashtray helemaal klaar om samen met jou een feestje te bouwen! We zien je graag bij Am Esch!