Mainstage

The Fortunate Sons

The Fortunate Sons persfoto 1

Proud Mary, Who’ll Stop The Rain, Bad Moon Rising, I Put a Spell on You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Na het succes in 2022 keert The Fortunate Sons in 2024 terug naar Rock am Esch!

Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van CCR staat bij velen als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift. The Fortunate Sons laat deze tijden weer herleven!

De mannen vonden dat het CCR repertoire niet verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende “Tribute to CCR” hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven en zodoende een stevige live reputatie opgebouwd.

The Fortunate Sons zul je vanaf 6 januari 2024 tegenkomen op SBS 6, tijdens The Tribute - Battle of the Bands. In het nieuwe seizoen spelen twaalf tributebands de grootste hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na, met deze keer ook The Fortunate Sons - Creedence Clearwater Revival tribute!

Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van CCR frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot “de Nederlandse John Fogerty” gekroond. Samen met de swingende ritmesectie van Arn Kortooms op bas en Ipo van Drooge op drums, en de veelzijdige Jan van Bijnen op gitaar en toetsen, wordt het geheel een dampend feest.